7

 

28 листопада набрала чинності постанова КМУ №1171, якою відновлюється на період з 1 листопада до 31 грудня 2020 р. дія пунктів 1 і 2 Постанови №329. За текстом документу допомога на дітей ФОПам надаватиметься за листопад і грудень.

Фізособам-«єдинникам» І та ІІ груп, які у травні – серпні 2020 р. отримали допомогу на дітей, виплату такої допомоги буде здійснено у грудні 2020 р. за листопад і грудень 2020 р. – без подання нової заяви та необхідних документів. Тобто таким особам допомога має надаватися автоматично. Допомога на дітей ФОПам, які звертаються за її призначенням вперше, надаватиметься за заявою та необхідними документами, що повинні бути подані до 15 грудня 2020 р. Така допомога теж призначатиметься за листопад та грудень 2020 р. відповідно до Порядку №329.

Послугою з надання допомоги на дітей для фізичних осіб-підприємців можуть скористатися на порталі Дія.

Для того щоб скористатися послугою онлайн, необхідно знайти її на порталі Дія, перейти за посиланням, зареєструватися та авторизуватися за допомогою Gov ID з використанням електронного підпису, технологій BankID чи MobileID. Після авторизації треба заповнити заяву із зазначенням персональних даних заявника, даних про дітей і даних для перерахування коштів, а також додати усі зазначені документи. Серед них – фотокопія свідоцтва про народження дитини, фотокопія довідки з Пенсійного фонду про сплату ЄСВ за 2019 рік та за необхідності сканована копія документа, що засвідчує проживання на території України для іноземців та осіб без громадянства. У випадку, якщо над дитиною встановлено опіку, заявник мусить додати скановану копію рішення районної держадміністрації в Києві та Севастополі, виконавчого органу міської, районної, селищної ради об’єднаної територіальної громади або суду.

Грошова допомога призначається на кожну дитину з місяця подання заяви на період карантину та на один місяць після його завершення. Вона дорівнює сумі прожиткового мінімуму: 1779 грн на місяць на дитину віком до шести років та 2218 грн на місяць на дитину віком від 6 до 10 років.

 

Юридична компанія WINNER