7

НАЗК та НАБУ спільним наказом дозволили працівникам НАБУ віддалений доступ до непублічної частини Реєстру декларацій.

Як випливає із відповіді на запит «Судово-юридичної газети», наприкінці 2019 року НАЗК та НАБУ спільним наказом затвердили Порядок доступу Національного антикорупційного бюро України до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Цим Порядком врегульовано питання забезпечення віддаленого доступу детективів НАБУ до непублічної частини Реєстру декларацій в електронній формі телекомунікаційними засобами. Раніше такий доступ надавався у приміщенні НАЗК.

Зокрема, віддалений доступ працівників НАБУ з приміщень Національного бюро передбачає формування та надання на запит в електронному вигляді Національному бюро інформації.

Обробка запитів в електронному вигляді та надання відповіді на такі запити НАБУ здійснюється в автоматизованому режимі програмними засобами Реєстру.

Відповідь на запит може містити:

декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування;

виправлену декларацію;

повідомлення про суттєві зміни в майновому стані;

інформацію з профіля суб’єкта декларування:

відомості про суб’єкта декларування (прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), адресу електронної поштової скриньки (e-mail), номер засобу зв’язку, РНОКПП);

відомості про кваліфікований сертифікат відкритого ключа (серійний номер сертифіката, видавник сертифіката, дата закінчення строку дії сертифіката);

системну інформацію (дату реєстрації, дату останньої активності, IP-адресу останнього входу, дату останніх змін, статус).

Якщо в Реєстрі наявна інформація про подані суб’єктом декларування документи за запитуваний період, відповідь на запит може містити такі відомості:

дату й час подання документа;

унікальний ідентифікатор документа.

Обмін інформацією між Національним агентством та Національним бюро здійснюється в електронній формі через створену захищену мережу інформаційно-телекомунікаційної системи Реєстру, яка функціонує на базі Національної системи конфіденційного зв’язку.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.