6

Рамки щодо обсягу фінансової підтримки для художніх колективів і концертних організацій скасували.

За ініціативою міністра культури Олександра Ткаченко скасовані обмеження щодо обсягу фінансової підтримки держави для театрів, художніх колективів, концертних організацій та цирків.

Так, раніше така підтримка надавалася в залежності від відсотків фактичного обсягу валового доходу, одержаного за підсумками року.

23 грудня Кабмін вніс зміни до пункту 6 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті Міністерству культури та інформаційної політики за деякими програмами, доповнивши його абзацом такого змісту:

«У 2020 році обмеження щодо обсягу фінансової підтримки, що передбачене цим пунктом, не поширюється на національні театри, національні художні колективи, концертні організації, національні і державні циркові підприємства, до діяльності яких застосовуються обмежувальні заходи, запроваджені згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.